Μιχάλης Λιαγούρης

Official website

ML login

Ο Μιχάλης Λιαγούρης γεννήθηκε στο όμορφο νησί της Νάξου και πιο συγκεκριμένα στην Κορωνίδα.

Η καλλιτεχνική φλέβα του Μιχάλη ήταν αυτή που από πολύ μικρή ηλικία τον έκανε να στραφεί προς τη μουσική και το τραγούδι, ξεκινώντας αρχικά δίπλα στον πατέρα του, Βασίλη Λιαγούρη, ο οποίος έπαιζε και βιολί. Η εμπειρία του αυτή στάθηκε καθοριστική για τη ζωή του, καθώς ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσει να παρακολουθεί συστηματικά μαθήματα βιολιού στο Ωδείο. Οι εντυπωσιακές ικανότητές του δεν άργησαν να φανούν.

Η φωνή του Μιχάλη είναι ξεχωριστή και φυσικά η ερμηνεία του μοναδική. Έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να μας αγγίζει από τις πρώτες κιόλας νότες, τόσο στο τραγούδι (νησιώτικο & λαϊκό), όσο και στο βιολί. Η επαφή του με τον κόσμο είναι κάτι το ανεπανάληπτο.

Η πολυετής παρουσία του στο χώρο αποδεικνύει το μεράκι, την αγάπη, την αφοσίωση αλλά και το σεβασμό του προς τη μουσική. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ο κόσμος τον έχει χαρακτηρίσει ως «Νταλκαδιάρη του Αιγαίου», αφού η έκφραση του νταλκά (πόνου), του έρωτα, της αγάπης και της ξενιτειάς βρίσκουν την απόλυτη έκφρασή τους μέσα από την μερακλίδικη φωνή του.

Η αναγνωρισιμότητα του έφερε πολύ σύντομα συνεργασίες με εξαιρετικούς και επώνυμους καλλιτέχνες, τόσο από το νησιώτικο όσο και το λαϊκό στερέωμα, ανάμεσα στους οποίους και ο Αντώνης Βαρδής, καθώς επίσης και περιοδείες σε πολλές πόλεις και νησιά της Ελλάδας, αλλά και χώρες του εξωτερικού (Αμερική, Βέλγιο, Κύπρος, κοινότητες της ομογένειας, κ.α.).

 

Δισκογραφία

Αν ποτέ - 2017
Επικηρυγμένος - 2013
Ο κατάλληλος άνθρωπος - 2009
Ο εαυτός μου κι εγώ - 2006
Όσα νιώθω - 2004

 

Ημερολόγιο Εμφανίσεων-Εκδηλώσεων

events2events1

Επισκέπτες

Σήμερα 0

Χθές 4

Μηνιαίως 227

Συνολικά 3598

Facebook page